ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το Battle of The year είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Breakdance παγκοσμίως. Έχει έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 10000 θεατές. Δεκαέξι ομάδες από όλο το κόσμο μάχονται για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή .

Σε αντίθεση με πολλές άλλες διοργανώσεις ανά τον κόσμο, το battle of the year προβάλλει το νεανικό πνεύμα και συνεισφέρει στην κοινωνική κατανόηση παγκοσμίως. Χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των εκάστοτε χορηγών το Battle Of the Year δεν θα είχε σε καμία περίπτωση την δυναμική που χρειάζεται.
Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε κύρια προτεραιότητα μας την καλύτερη δυνατή προβολή του χορηγού μας και τον σεβασμό στις απαιτήσεις του, διασφαλίζοντας ένα τρόπο προβολής του που θα ξεχωρίσει και θα εντυπωσιάσει.

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ομάδες breakdance από τα Βαλκάνια για το Battle Of The Year Balkans!Σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο μέσα από το χορό και την δύναμη που βγάζουν σε μια ειρηνική και αντιρατσιστική εκδήλωση όπου συγκεντρώνονται ομάδες από όλες τις γειτονικές μας χώρες.
Το battle Of The Year Balkans αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό ,μοναδικό και ξεχωριστό event που δίνει την ευκαιρία στους θεατές και στον κόσμο γενικότερα να δουν κάτι το εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη διεξάγονται από το 2000 η προκριματική του Battle Of The year για την περιοχή των Βαλκανίων που ονομάζονται  Battle Of The Year  Balkans . Συμμετέχουν Ελλάδα, Σκόπια, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Τουρκία.O νικητής του διαγωνισμού εκπροσωπεί την περιοχή των Βαλκανίων στο παγκόσμιο της Γερμανίας.

Οι κανόνες του διαγωνισμού είναι απλή. Τα μέλη της κάθε ομάδας δεν ξεπερνούν τα 8 άτομα. Έχουν στην διάθεση τους 6 λεπτά για να παρουσιάσουν το show τους. Η επιλογή της μουσικής είναι δική τους. Τριμελής επιτροπή από χορευτές παγκοσμίας εμβέλειας βαθμολογούν της ομάδες. Οι ομάδες με τις τέσσερις υψηλότερες βαθμολογίες μάχονται για τις 1η,2η.3η και 4η  θέση. Ο νικητής κερδίζει το εισιτήριο για το παγκόσμιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την οργανωτική επιτροπή.

Τα δυο τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός λόγω της ανοδικής του πορείας έχει πάρει τη μορφή Φεστιβάλ που διαρκεί 3 μέρες. Περιλαμβάνει hiphop συναυλίες με guest ονόματα από USA, warm up & after show parties, workshops, market area.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ έχουν την δυνατότητα να μάθουν την ιστορία και την εξέλιξη του χoρου Βreakdance, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και οι πιο τολμηρή να ξεκινήσουν και τα πρώτα τους μαθήματα. Επίσης έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν κόσμο και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με άτομα από όλοι την περιοχή των Βαλκανίων. Η ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία και ευγενής άμυλα μεταξύ των λαών των Βαλκανίων είναι τα θεμέλια και η φιλοσοφία του Battle Of the Year Balkans.